Αλέξης Σαββόπουλος

Η κακή ήττα και η σωστή της διαχείριση

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Άρη από τη Δόξα Δράμας.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού και καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει κάνει αποκλειστική συμφωνία με τη νίκη. Επομένως, από αυτή σκοπιά ειδομένη, η σημερινή σφαλιάρα στη Δράμα, ειδικά από τη στιγμή που ο Άρης εξακολουθεί να έχει μια διαφορά ασφαλείας στη βαθμολογία, δεν αλλάζει και πολλά πράγματα. Είναι όμως μια κακή ήττα γιατί ήρθε από μια ομάδα που έπρεπε οι παίκτες να κερδίσουν πρώτα για τον κόσμο που ήθελε μια μίνι ρεβάνς για τις δυο περσινές ήττες και ειδικά αυτή του δεύτερου γύρου που ήταν και η ταφόπλακα στην προσπάθεια ανόδου. Αν μια ομάδα όφειλε η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου να κερδίσει φέτος, ήταν η Δόξα. Ο οπαδός του Άρη, μετά το περσινό στραπάτσο, είναι υπερευαίσθητος στην ήττα. Δεν την αντέχει στη Γ΄ Εθνική και για αυτό ήθελε φέτος, τουλάχιστον να τερματίσει αήττητος.

Πάμε παρακάτω. Η ήττα δείχνει και μια νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα και δεν ταιριάζει σε club βεληνεκούς του Άρη. Νοοτροπία χαλάρωσης που φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα αντιμετωπίζει αρκετά παιχνίδια. Σπαταλάει, όπως σήμερα ολόκληρα ημίχρονα, ανεβάζει στροφές για κάνα ημίωρο και αυτό είναι όλο. Στα περισσότερα παιχνίδια, λόγω χαμηλής δυναμικότητας των αντιπάλων, ο Άρης πήρε τα αποτέλεσμα. Σήμερα στο καλό του 20λεπτο οι ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ, στη μοναδική της αντίστοιχη στην επανάληψη, η Δόξα σκόραρε και πήρε τη νίκη. Τόσο απλά.

Η λογική του φετινού Άρη είναι ξεκάθαρη. Νίκες με κάθε τρόπο, το θέαμα σε δεύτερη μοίρα με δεδομένο ότι δεν έγινε προετοιμασία και η ομάδα φτιάχτηκε τελευταία στιγμή. Ο σκοπός να αγιάσει τα μέσα δηλαδή. Για αυτό και σε αρκετά παιχνίδια η ομάδα του Αναστόπουλου φλέρταρε με την γκέλα και την γλίτωνε στο τσακ. Ο Άρης και σε άλλα παιχνίδια φέτος, δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του και εγώ προσωπικά δεν περίμενα, το σημερινό ματς για να κρίνω. Άλλωστε, πριν το γκολ της Δόξας, ο Άρης έχασε τρία… μαλλιά. Ένα από αυτά να έμπαινε τώρα θα συζητούσαμε για την άνοδο που τέλειωσε από τον πρώτο γύρο.

Πολλές φορές, τέτοιες ήττες μπορεί να φανούν και χρήσιμες αν τις διαχειριστούν σωστά, προπονητής, παίκτες και διοίκηση. Αφυπνίζουν, ξυπνούν από την νιρβάνα, επαναφέρουν στην πραγματικότητα όσους πετούν στα σύννεφα και θυμίζουν ότι χωρίς σοβαρότητα και προσπάθεια σε όλα τα παιχνίδια, δεν θέλει και πολύ από το δόξα τω Θεό να βρεθείς στο βόηθα Παναγιά. Όπως ο Άρης έχασε σήμερα, λογικά θα χάσουν στην πορεία τόσο η Δόξα όσο και ο Νέστος που ακολουθούν στη βαθμολογία και κάποια στιγμή η διαφορά θα ξαναπάει πάνω από τους δέκα πόντους.

Αρκεί μια καλή διαχείριση από όλους. Το παράδειγμα είναι πολύ πρόσφατο και μας το προσφέρει η μπασκετική ομάδα που πέρασε πανηγυρικά 1η στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ. Μετά την κακή εμφάνιση και ήττα από την Μπούντουτσνοστ (μαζί και αυτή από τον Κόροιβο) όλοι την έπεσαν στον Πρίφτη που δεν κάνει και τον Λάσκαρη που δεν παίρνει ψηλό. Σήμερα δεν τα θυμάται κανείς και όλοι μιλούν για το φετινό μπασκετικό θαύμα του Άρη. Ομοίως αν η ομάδα του Αναστόπουλου παραδειγματιστεί από τη σημερινή ήττα και κάνει το… αυτονόητο στο δεύτερο γύρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x